Siirt İl Sağlık Müdürlüğü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

22 Aralık Dünya Paramedikler Günü Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür 22 Aralık Paramedikler Günü kapsamında açıklamada bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22/12/2017

paramedikler günü.jpg
Ömür, açıklamasında sağlık hizmetleri sunumunda acil sağlık hizmetlerinin ayrı bir öneme sahip olduğunu ve acil sağlık hizmetlerinin önemli bir bölümü olan Paramediklerin ise hayati bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan Paramediklerin, genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk müdahaleyi yapan profesyonel sağlık ekipleri olduğunu dile getiren Ömür, sözlerine şöyle devam etti:

"Hastaya, sağlık merkezine ulaşana kadar yapılacak ilk yardım çoğu zaman, hastanın hayatını kurtaracak boyutlara ulaşır. Bu yüzden ilk yardımın en kısa sürede ve en etkin şekilde yapılması, kurtarılacak hayat sayısını da arttırır.

Hastalanma, kaza geçirme gibi bir olayla başlayan, hastaneye nakil esnasında (ambulansta) devam eden ve tıbbi olanaklara sahip bir yere nakil edilinceye kadar büyük bir fedakârlıkla çalışan Paramediklerimiz, hastanın sorununu tanıma, durumunu değerlendirme ve gerek duyduğunda acil bakımı verme gibi hayati işlemleri gerçekleştirmektedirler.

İlimiz il ve ilçelerinde acil sağlık hizmeti, 16 acil sağlık istasyonu, 40 ambulans ve 150 kişilik profesyonel ekipler ile verilmekte, acil hastaya en kısa en kısa sürede ulaşılmaktadır.

112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken vatandaşlarımıza ücretsiz olarak hizmet veren hayati derecede önemli bir hattır. Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve yaralılara ulaşmada geç kalınmakta veya ulaşılamamaktadır.

Bu vesile ile Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan Paramediklerimizin 22 Aralık Dünya Paramedikler Günü'nü kutlar,112'nin gereksiz yere meşgul edilmemesi ve ambulanslara yol verilmesi noktasında vatandaşlarımızdan destek beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isterim.