Siirt İl Sağlık Müdürlüğü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

5 İLİN KATILDIĞI UMKE BÖLGE EĞİTİM VE TATBİKATI İLİMİZ BAYKAN İLÇESİNDE YAPILDI..

Güncelleme Tarihi: 06/06/2017

23-34-25 Mayıs 2017 tarihleri arasında Diyarbakır 5. Bölge kampı Siirt ili Baykan ilçesinde; Siirt, Mardin, Şırnak Batman ve Diyarbakır UMKE personellerinden oluşan toplam 130 kişiye,UMKE EĞİTİM VE TATBİKATI yapıldı. Kamp boyunca tüm UMKE ekiplerine temel kampçılık, triaj, KBRN eğitimleri verilmiş olup UMKE ekiplerine tecrübe kazandırıldı. Kampın son günü helikopter kazası temalı bir tatbikat yaptırılmış olup, ekiplere olağandışı durumlarda nasıl müdahale edilmesi gerektiği yönünde bilgiler verilerek her türlü olaya karşı hazır bulundurulmaları sağlandı. Tatbikatta 11 yaralı 1 ex bulunmuş olup, olay yerine Mobil KKM aracı kurulmuştur. Aynı zamanda sahra hastanesi kurulmuş olup hastaların ilk müdahaleleri hastane içinde gerçekleştirilmiştir.